زایلین

زایلین

فرمول زایلین
زایلین چیست

زایلین یا زایلن مایعی بی رنگ، فرار با بوی شیرین و قابل اشتعال است ، که در آب حل نمی شود و در صورت مخلوط شدن با آب روی سطح آب باقی می ماند. زایلین معمولا توسط متیلاسیون تولوئن و بنزین تشکیل می شود. زایلین از هوا سنگین تر می باشد. زایلین مایعی قابل اشتعال است. بخارات زایلین در دمای کمتر از 17 درجه سانتیگراد می تواند با هوای اتاق مخلوط شود و باعث انفجار شود. همچنین بخارات زایلین می تواند توسط تخلیه الکتریسیته ساکن مشتعل شود.


کاربرد زایلین

کاربرد زایلین
کاربرد زایلین


زایلین یکی از حلال های مهمی است که اجزای اصلی نفت خام میباشد.
زایلین در صنعت تولید چسب برای کاهش ویسکوزیته و تولید این پلیمر مورد نیاز است.
زایلین به عنوان حلال در صنایع چاپ ، لاستیک ، رنگ و چرم استفاده می شود.
در صنعت تولید پوشش های ضد آب و لوله های خط انتقال زایلن به میزان زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
زایلین ماده خام تولید اتیل بنزن نیز میباشد.
در مقادیر کم در سوخت هواپیما، بنزین و دود سیگار کاربرد دارد.
در دندان پزشکی در آزمایشگاه بافت شناسی برای پردازش بافت ، رنگ آمیزی و پوشش لغزش استفاده می شود.


زایلین و تاثیر آن بر اکتان

زایلین و تاثیر آن بر عدد اکتان بنزین
زایلین و تاثیر آن بر اکتان

از دیگر کاربرد های زایلین می توان به تاثیر آن بر افزایش عدد اکتان بنزین اشاره کرد. بخش کوچک تری از زایلین های تولید شده، سالانه به بنزین اضافه می شوند تا رتبه بندی اکتان را بهبود بخشند. یک بنزین معمولی بین 1 تا 6 درصد زایلین دارد. برای افزایش سطح اکتان بنزین خود می توانید زایلین به آن اضافه کنید. در متن زیر نحوه استفاده از زایلین در بنزین را برایتان شرح دادیم:
ظرفیت مخزن باک خود را در 30 درصد ضرب کنید این عدد به شما نشان می دهد که چقدر زایلین باید اضافه کنید تا عدد اکتان 87 بنزین شما به عدد92 برسد. حالا ظرفیت باک بنزین ماشین خود را بگیرید و این عدد جدیدی را که محاسبه کردید کم کنید این عدد به شما نشان می دهد که چقدر باک بنزین خود را پر کنید تا جایی برای زایلینی که اضافه می کنید وجود داشته باشد.


خطرات زایلین

خطرات زایلین
خطرات زایلین


زایلین برای انسان ها و حیوانات بسیار سمی بوده، استنشاق بخار آن منجر به علائمی مانند سردرد، استفراغ، حالت تهوع و اختلالات شنوایی می شود. لازم به ذکر است که زایلین برای جانوران ، آب های زیر زمینی و به طور کلی برای محیط زیست نیز بسیار آسیب زا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید